Správy

UNESCO_Lubka
Stretnutie expertnej skupiny k Dohovoru na ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva v Štokholme
Naša kolegyňa Ľubica Voľanská je členkou skupiny expertov, ktorí sa stretávajú vo Švédskom Štokholme, aby diskutovali o článku 18 Dohovoru na ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva.
matt-botsford-OKLqGsCT8qs-unsplash
Rozhovor s Andrejom Belákom o zdravotnej situácii vo vylúčených rómskych komunitách
Vypočujte si rozhovor s Andrejom Belákom v dennom podcaste Denníka SME Dobré ráno 17. apríla 2023, v ktorom približuje širšie súvislosti súčasnej zdravotnej situácie v rómskych komunitách.
2304_28_cesta-z-mesta_event_banner_desktop_1-02
Výstava v Múzeu mesta Bratislavy Cesta (z) mesta
Dňa 21.4. o 18:00 sa v Múzeu mesta Bratislavy vernisážou otvára výstava Cesta z mesta, na ktorej sa spolupodieľa aj UESA SAV.
uesa logo
Zoznam oprávnených voličov pre voľby do Vedeckej rady
V zmysle Zákona č. 243/2017 Z.z. o verejnej výskumnej inštitúcii zverejňujeme zoznam oprávnených voličov a voličiek na miesto externého člena/členky Vedeckej rady ÚESA SAV, v. v. i.
Happy Man
Rozhovor so Soňou G. Lutherovou o právach transľudí a tranzícii
andrew-seaman-EuDUHo5yyAg-unsplash (1)
Oznámenie o konaní doplňujúcej voľby do Vedeckej rady
Správna rada UESA SAV oznamuje, že dňa 18. apríla 2023 o 13:00 hod. sa bude konať doplňujúca voľba na jedno miesto externého člena/členky Vedeckej rady ÚESA SAV, v. v. i.
obr
Vstúpili sme do databázy DOAB! (Directory of Open Access Books)
Od 1. 3. 2023 je ÚESA SAV, v. v. i. zaregistrovaný v DOAB ako vydavateľ kníh s otvoreným prístupom. Open Access publikácie, vydané ústavom, máme možnosť pridávať do medzinárodnej databázy DOAB.
Záber z filmu - hlavný protagonista filmu Marvin
Nový dokumentárny film Sone G. Lutherovej Šťastný človek
V dňoch 22.3. – 2.4. 2023 bude mať na medzinárodnom festivale Jeden svět v súťaži českých dokumentov špeciálne uvedenie celovečerný dokumentárny film Sone G. Lutherovej Šťastný človek, na ktorom sa podieľal ÚESA SAV v. v. i. ako partnerské pracovisko....
PressConference (1)
Prezentácia výskumu verejnej mienky o ľudáckej Slovenskej republike a holokauste
Dňa 14. marca 2023 sa bude konať prezentácia výsledkov výskumu verejnej mienky k témam ľudáckej Slovenskej republiky rokov 1939 – 1945 a holokaustu v kolektívnej pamäti slovenskej spoločnosti (2013-2023), kde vystúpi aj naša kolegyňa Monika Vrzgulová.
placeholder-logo-4-2x
Výberové konanie na vedecko výskumného pracovníka
UESA SAV otvára novú pozíciu vedecko výskumného pracovníka/pracovníčky na kratší pracovný čas a hľadá kandidátov a kandidátky s akademickým titulom DrSc. alebo prof.
V_Gasparikova
Opustila nás dlhoročná kolegyňa PhDr. Viera Gašparíková, DrSc.
S ľútosťou a zármutkom Vám oznamujeme, že 22.2.2023 nás vo veku 94 rokov opustila dlhoročná pracovníčka Ústavu etnológie a sociálnej antropológie SAV, v. v. i ., PhDr. Viera Gašparíková, DrSc.
IMG_0550
Podľa medzinárodnej evalvácie SAV patríme medzi európsku špičku
Ústav etnológie a sociálnej antropológie SAV, v. v. i. patrí na základe medzinárodnej evalvácie SAV 2022 (za roky 2016-2021) s hodnotením A/B medzi európsku špičku.